Tanulóként dobogóra

Két párossal képviseltette magát a Dunakanyar Ralin a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE: Rónay László és Csuri András tesztjelleggel indult, Nagy Attila és Bencsik Dániel pedig felállhatott a dobogóra.

A tavalyi, ralikrosszban töltött szezon után minden új a raliszakágban Nagy Attilának, ráadásul az autó is a tavalyi RX-es Renault Clio – amit a Dunakanyar Ralira már ralira alkalmas futóművel szereltek fel. Ebből pedig jött is a jó eredmény: a P13 kategória harmadik helyén zárta a viadalt Bencsik Dániellel az oldalán.

„Most szinte mindent átalakítottunk a futóművön, így megjött az önbizalom, illetve a ralikrosszos váltóáttétel helyett egy hosszabb végsebességre alkalmas verziót szereltünk be a Clióba, amivel nagyon jól viselkedett. Kicsit tartottam a tempós, lobogós pályáktól, de az derült ki, hogy ha alkalmas rá az autó, akkor nagyon jókat lehet rajtuk menni, én abszolút élveztem a hétvégét. Gyorsan tudtunk menni, nyilván nagyon sok van még benne, biztonságit jöttünk, de végül a kategória harmadik helyén zártunk olyan időkülönbségekkel, amelyek szerintem nem ledolgozhatatlanok. A hétvége fő következtetése az, hogy jó az irány, megtaláltuk, hogy merre kell haladnunk, úgyhogy várjuk a Mecsek Ralit. A motor megérett a felújításra, azt addig elvégezzük, és a futóművön is tudunk még finomítani, aztán meglátjuk” – mesélte Nagy Attila.

Rónay László és Csuri András is a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE színeiben indult a versenyen, de ők nem látták meg a célt – igaz, ez nekik inkább csak egy „felhozó” futamnak számított.

„A futam elején voltak technikai problémáink a Peugeot-val, nehezen tudtam a vezetésre koncentrálni, aztán a vége felé már volt három olyan szakaszunk, ami tetszett. Sajnos azonban nem sokkal az utolsó szakasz előtt, etapon összeégett a hengerfej, így kiestünk. Ennek nyilván nem örülünk, de igazából azért indultunk el, hogy a Mecsek Rali előtt legyen bennünk kilométer, főleg tempós pályákon, ami teljesült, mert mentünk 160-170 km/h-s tempóval is. A következő versenyre a tervek szerint már elkészül a Toyota Celicánk, és azzal szeretnénk támadni” – mondta Rónay.

Related posts